A s přílišným nadšením výsledek neuvítali. „Jsme zklamaní, bod doma je málo," zřejmě pocity i dalších hráčů vyjádřil po zápase záložník Vladimír Dobal, v sobotu možná nejlepší hráč na ploše.

Ani trenér Luboš Zákostelský s výsledkem nadšen nebyl, nicméně uznal, že remíza byla zasloužená. „Chtěli jsme vyhrát a šli jsme za vítězstvím víc než hosté, kteří sem však přijeli s dobrou taktikou. Pozorně bránili, chodili do rychlých brejků a v nich byli nebezpeční. Dvakrát nás naštěstí podržel brankář Fryšták," zmínil domácí kouč dvě situace ze druhé půle, kdy Prášil a poté hlavně Dudka byli zcela sami před domácí bránou. Při té první Fryšták včas vyběhl a Prášil ho trefil do prsou, při té druhé Dudkovu gólovou střelu reflexivně vykopl.

„Že jsme procentuálně měli míč víc pod svou kontrolou, na to se nehraje. Rozhodují góly a my si stanovili dva základní úkoly – nedostat gól, což jsme splnili, ale taky alespoň jednu branku vstřelit, a to se nám nepodařilo. Proto bereme bod, ale do příštího zápasu se musíme zlepšit," měl jasno trenér Táborska. „Na tři body totiž je třeba lepší výkon a víme to my a taky hráči to po zápase v kabině uznali," dodal.

Domácí skutečně měli více ze hry, jenže nějakou vážnější příležitost si ze hry nevytvořili a branku hostí ohrožovali převážně jen po standardních situacích a střelami zdálky.

Tři nejvydařenější střelecké pokusy zpoza vápna si připsal Dobal. Ve 25. min. obešel dva protihráče a jeho tvrdá rána z třiadvaceti metrů ještě na mokré trávě nabrala rychlost, zasvištěla ale těsně vedle tyče. Ve 47. min. pálil z hranice vápna pohotově ze vzduchu, opět však vedle. A čtyři minuty nato mu rozehrál balon po zemi na vápno z rohového kopu Šimák, bohužel ani tato jeho dělovka se mezi tři tyče nevešla.

Ještě blíže kýženému gólu byli Jihočeši po standardních situacích. „Standardky, to je naše silná zbraň, a mnohokrát už jsme si jimi tady pomohli, bohužel tentokrát se to nepodařilo. I když je jak Jasanský, tak Honza Šimák výborně kopali. Byly to fantastické balony a člověka mrzí, když vidí, že šestkrát si gólman míč sbírá vkleče do náruče. Tam se prostě musí někdo dostat a ten balon píchnout do brány," litoval Zákostelský.

Rozhodnout zápas jeho svěřenci mohli ještě z té úplně poslední standardky, ze které Šimák neposlal centr před branku, ale míč z přímého kopu rozehrál po zemi na Jasanského, jehož umístěnou i patřičně razantní střelu brankář Ducheček stihl jen s vypětím všech sil v pádu zneškodnit. To už běžela druhá ze dvou minut, o které sudí Ochotnický zápas zápas nastavil…

Na hrotu se bil o každý míč se svým obvyklým nasazením Lukáš Mach, jenž v přípravě podával hodně slibné výkony, v sobotu se do větší příležitosti ale při vší snaze nedostal. Za zmínku stojí snad jeho únik v 16. minutě, v koncovce ale trefil z úhlu jen boční síť.

Trenér ho přesto hájil. „Příprava je něco jiného než mistráky. V přípravě jevil opravdu velice dobře a vstřelil i nějaké branky, jenže dnes si na něj obrana Čáslavi dávala velký pozor a stopeři Charuza a Karala ho velice dobře zdvojovali," upozornil Luboš Zákostelský, dle něhož by navíc Mach potřeboval i lepší nahrávku. „Dostával těžké balony, neměl to jednoduché. Vydržel ale v plném tempu pracovat celých devadesát minut a byl platným hráčem," dodal.

Za nasazení pochválil i další hráče. „Honza Šimák se vydal, stejně tak Láďa Dobal. Jen ten jeden gól chyběl," litoval.

Hostující kouč Petr Vrabec nerozhodný výsledek viděl jako zasloužený. „Táborsko asi bylo herně trošku lepší a hrozilo hlavně ze standardních situací a párkrát jsme tam z těch závarů gól mohli dostat, kluci vzadu to ale naštěstí odehráli dobře. I my ale měli dva tři náznaky šancí a jedna z nich gólem mohla skončit," usoudil.

Táborsko – Čáslav 0:0

ŽK: Cíferský – Dudka, Prášil, Fikejz. Diváci: 783. Rozhodčí: Ochotnický – Černý, Vlasjuk.

Táborsko: Fryšták – Mašek, Mráz, Gallo, Smrek – Džafič (65. Strnad), Dobal, Cíferský, Šimák, Jasanský – Mach.

Čáslav: Ducháček – Fikejz, Karal, Charuza, Vrabec – Prášil, Kučera, Dudka, Ujec – Krmenčík, Hodas (90. P. Efthymiadis).